Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Marul dolması

Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Marul dolması
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Marul dolması

Derin bir kabın içinde iri bulgur, tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırdıktan sonra hazırlıyoruz. Bu arada yağlı marulları ortadan ikiye bölüyoruz. Sert kısımlarını attıktan sonra tuzla birlikte bir miktar bekletip, yumuşatıyoruz.Yumuşayan marullara hazırladığımız bulgurlu içi sardıktan sonra bir tencereye yerleştiriyoruz. Suyunu ilave edip, üzerine kapak kapattıktan sonra yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Servis tabağına aldığımız marul dolmasının üzerine tereyağ, sarımsak ve yumurtayı pişirdikten sonra döküyoruz ve sıcak olarak servise sunuyoruz.

Malzemeler

MARUL DOLMASI İÇİN:

Marul

HARCI İÇİN:

1 su bardağı bulgur,

Tuz,

Karabiber,

Pul biber,

Yarım çay bardağı sıvı yağ,

Yarım çay bardağı yoğurt

SOS İÇİN:

3 yemek kaşığı tereyağı,

3 diş sarımsak,

3 adet yumurta,

Tuz

PİŞİRMEK İÇİN:

Su

>

Püf Noktası

Marulun sert kısımları çıkarılmalı...

Videosu da Var!