Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Marul dolması
Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Marul dolması
Derin bir kabın içinde iri bulgur, tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırdıktan sonra hazırlıyoruz. Bu arada yağlı marulları ortadan ikiye bölüyoruz. Sert kısımlarını attıktan sonra tuzla birlikte bir miktar bekletip, yumuşatıyoruz.Yumuşayan marullara hazırladığımız bulgurlu içi sardıktan sonra bir tencereye yerleştiriyoruz. Suyunu ilave edip, üzerine kapak kapattıktan sonra yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Servis tabağına aldığımız marul dolmasının üzerine tereyağ, sarımsak ve yumurtayı pişirdikten sonra döküyoruz ve sıcak olarak servise sunuyoruz.
MARUL DOLMASI İÇİN:
Marul
HARCI İÇİN:
1 su bardağı bulgur,
Tuz,
Karabiber,
Pul biber,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Yarım çay bardağı yoğurt
SOS İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı,
3 diş sarımsak,
3 adet yumurta,
Tuz
PİŞİRMEK İÇİN:
Su