Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Sütlü Nuriye
Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sütlü Nuriye
Sütlü şerbeti için; su, toz şeker, vanilya ve sütü ocakta kaynatıyoruz. Büyük bir kabın içine birinci yufkayı serdikten sonra baklavalık yufkanın üzerine eritilmiş yağı gezdiriyoruz. Bu şekilde 18 kat yufkayı üst üste koyuyoruz. Tam aralarına gelicek şekilde de fındık ve cevizi serpiyoruz. Dilimliyoruz ve üzerine kalan yağı gezdirdikten sonra 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak çıkan sütlü nuriyenin üzerine soğuyan sütlü şerbeti gezdirip, servise sunuyoruz.
SÜTLÜ NURİYE İÇİN:
Baklavalık yufka,
250 gram tereyağı
SÜT ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı su,
3 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
3 su bardağı süt
ARASI İÇİN:
Fındık,
Ceviz
SÜSLEMEK İÇİN:
Toz Antep fıstığı