Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Diyarbakır çöreği

Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Diyarbakır çöreği
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
75
Pişirme Süresi
25

Nasıl Yapılır?

Diyarbakır çöreği

Derin bir kabın içine süt, maya, toz şeker, yumurta akı, un, rezene, mahlep, çörek otu, kırmızı susam, tuz ve tereyağını koyduktan sonra iyice yoğuruyoruz. Oda sıcaklığında bir saat kadar beklettiğimiz hamuru ince uzun rulo haline getiriyoruz ve dört parmak eninde kestikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servise sunuyoruz.

Malzemeler

DİYARBAKIR ÇÖREĞİ İÇİN:

2 su bardağı süt,

1 yemek kaşığı kuru maya,

2 adet kesme şeker,

2 adet yumurta akı,

1 kilo un,

1 tatlı kaşığı toz rezene,

1 yemek kaşığı mahlep,

1 tatlı kaşığı çörek otu,

1 yemek kaşığı kırmızı susam,

1 tatlı kaşığı tuz,

250 gram tereyağı

 

ÜZERİ İÇİN:

2 adet yumurta sarısı

>

Püf Noktası

Hamur bir saat kadar bekletilmeli...

Videosu da Var!