Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Diyarbakır çöreği
Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Diyarbakır çöreği
Derin bir kabın içine süt, maya, toz şeker, yumurta akı, un, rezene, mahlep, çörek otu, kırmızı susam, tuz ve tereyağını koyduktan sonra iyice yoğuruyoruz. Oda sıcaklığında bir saat kadar beklettiğimiz hamuru ince uzun rulo haline getiriyoruz ve dört parmak eninde kestikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servise sunuyoruz.
DİYARBAKIR ÇÖREĞİ İÇİN:
2 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı kuru maya,
2 adet kesme şeker,
2 adet yumurta akı,
1 kilo un,
1 tatlı kaşığı toz rezene,
1 yemek kaşığı mahlep,
1 tatlı kaşığı çörek otu,
1 yemek kaşığı kırmızı susam,
1 tatlı kaşığı tuz,
250 gram tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurta sarısı