Memet Özer ile Mutfakta - Damla sakızlı rulo muhallebi
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Damla sakızlı rulo muhallebi
Öncelikle bir muhallebi yapıyoruz. Muhallebi için; bir tencerenin içine süt, un, toz şeker, birazcık ezdiğimiz damla sakızını koyuyoruz ve hafif yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.En son vanilya ve tereyağını ilave ediyoruz. Biraz ılındıktan sonra bir tepsinin içine Hindistan cevizi döküyoruz. Hindistan cevizi tozu döktüğümüz tepsinin üzerine bunu güzelce yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kreması için bir paket toz krem şantiyi biraz sütle beraber güzelce koyulaşana kadar çırpıyoruz. İçine ezilmiş fındık koyup karıştırıyoruz. Daha sonra soğuyan muhallebimizin üzerine yaptığımız kremayı döküyoruz ve yayıyoruz. Güzelce bir rulo şeklinde bunları katlayarak kesiyoruz. Üzerine birazcık erimiş beyaz çikolata ve böğürtlen ekleyerek servis ediyoruz.
DAMLA SAKIZLI RULO MUHALLEBİ
MUHALLEBİ İÇİN:
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
4 adet damla sakızı,
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
KREMASI İÇİN:
1 su bardağı süt,
1 paket toz krem şanti,
1 su bardağı fındık
TABANI İÇİN:
2 su bardağı hindistan cevizi tozu
ÜZERİ İÇİN:
1 paket beyaz çikolata,
Böğürtlen