Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Damla sakızlı rulo muhallebi

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Damla sakızlı rulo muhallebi
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
40
Pişirme Süresi
25

Nasıl Yapılır?

Damla sakızlı rulo muhallebi

Öncelikle bir muhallebi yapıyoruz. Muhallebi için; bir tencerenin içine süt, un, toz şeker, birazcık ezdiğimiz damla sakızını koyuyoruz ve hafif yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.En son vanilya ve tereyağını ilave ediyoruz. Biraz ılındıktan sonra bir tepsinin içine Hindistan cevizi döküyoruz. Hindistan cevizi tozu döktüğümüz tepsinin üzerine bunu güzelce yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kreması için bir paket toz krem şantiyi biraz sütle beraber güzelce koyulaşana kadar çırpıyoruz. İçine ezilmiş fındık koyup karıştırıyoruz. Daha sonra soğuyan muhallebimizin üzerine yaptığımız kremayı döküyoruz ve yayıyoruz. Güzelce bir rulo şeklinde bunları katlayarak kesiyoruz. Üzerine birazcık erimiş beyaz çikolata ve böğürtlen ekleyerek servis ediyoruz.

Malzemeler

DAMLA SAKIZLI RULO MUHALLEBİ

MUHALLEBİ İÇİN:

1 litre süt,

1 su bardağı un,

1 su bardağı toz şeker,

4 adet damla sakızı,

1 paket vanilya,

2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

KREMASI İÇİN:

1 su bardağı süt,

1 paket toz krem şanti,

1 su bardağı fındık

TABANI İÇİN:

2 su bardağı hindistan cevizi tozu

ÜZERİ İÇİN:

1 paket beyaz çikolata,

Böğürtlen

 

>

Püf Noktası

Katlarken dikkatli olunmalı...

Videosu da Var!