Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Fırında etli nohut

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Fırında etli nohut
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
20

Nasıl Yapılır?

Fırında etli nohut

Bir güveç tenceresinin içine zeytinyağı koyuyoruz. Ardından kuru soğan ve kuşbaşı dana etlerimizi koyup renk alana kadar soteliyoruz. Tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Tereyağı ekledikten sonra sucukları sırasıyla havuç, kereviz sapı, yeşil köy biberi koyuyoruz. Salçaları koyup kavuruyoruz. Sumak, isot, pul biber ve kimyon ekliyoruz. Ardından üzerine rondoda çektiğimiz közlenmiş kırmızı biberleri ekliyoruz. Et suyu ile tencereyi dolduruyoruz. Sarımsak ilave ediyoruz. Nohutlar ile beraber üstünü kapatıp 180 derecelik fırında etler yumuşayıncaya kadar pişirip servis yapıyoruz.

Malzemeler

FIRINDA ETLİ NOHUT İÇİN:

Zeytinyağı,

1 adet kuru soğan,

250 gram dana kuşbaşı,

Karabiber,

Tuz,

2 yemek kaşığı tereyağı,

100 gram sucuk,

1 adet havuç,

2 adet kereviz sapı,

2 adet yeşil köy biberi,

1 yemek kaşığı biber salçası,

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı sumak,

1 yemek kaşığı isot,

1 yemek kaşığı pul biber,

1 su bardağı közlenmiş kırmızı biber,

3 su bardağı et suyu,

1 yemek kaşığı kimyon,

2 diş sarımsak,

1 kilo haşlanmış nohut

>

Püf Noktası

Közlenmiş kırmızı biberlerin eklenmesi...

Videosu da Var!