Unutkanlığı önlemenin 5 yolu Benden Söylemesi'nde!
Merve Yıldırım’ın sunumuyla Benden Söylemesi'nin Çarşamba günü yayınlanan bölümündeki en önemli konulardan biri ‘Unutkanlık’tı.Çalışan veya çalışmayan , genç yaşlı ayırmadan herkesin başına gelen ortak sorunlardan biri olan unutkanlığın başlıca sebepleri arasında, geçim sıkıntısı, gün içindeki yoğunluklar, uykusuzluk yer alıyor.Kendi imkanlarımızla, yediğimiz içtiğimiz şeylerle, unutkanlığı önlemenin 5 adımı nedir, hemen öğreniyoruz.1.Et Grubu: Kırmızı et en önemli besin kaynaklarından, B12 eksikliğini önleyen, hafızamızı güçlendiren, yemesi de bir o kadar lezzetli ve faydalı olan bu besini haftada en az 2 kez tüketmek gerekiyor.2.Balık Grubu: Derin su balığı olan Somon Omega 3 deposu, kalp ve zihin sağlığı için haftada 1 kez tüketmek sağlıklı yaşam için alınan en doğru karar olacaktır.3.Sebze&Meyve Grubu: Kivi , Ispanak, Brokoli gibi rengi yeşil olan besin grupları yüksek antioksidan oranlarıyla zihinsel fonksiyonlarımızın sağlıklı çalışmasında güçlü yardımcılardır.4.Süt&Süt Ürünleri Grubu: Yoğurt, kefir kemik sağlığı ve algılama gücünü arttırdığından, hafızamıza kuvvet versin diye gün içinde tüketmeyi ihmal etmeyelim.5.Yemiş Grubu: Ceviz, Badem, Fındık kendimizi enerjik hissetmemizi sağlayacaktır, ama bu besinlerin yağ oranı yüksek olduğundan aman dikkat , avuçlayarak değil, tane tane götürelim :)Yaban mersini burada baş rol oynuyor, düzenli tüketilmesi durumunda hafızamız epey güçlenir. Bu maddelerin ışında sağlıklı beslenmenin başlıca kuralımız olduğunu unutmayalım ve her besin grubunu vücudumuzda barındıralım. Beden ve zihin sağlığımız için de ne diyoruz ‘Can boğazdan gelir!’ Sağlıkla kalmak ve gündemi yakalamak için ‘Benden Söylemesi’ her gün saat 13:30’da NOW ekranlarında...
“İnternet sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla kullanılan çerezler bakımından tercihlerinizi nasıl yöneteceğinize (Çerez Politikası) üzerinden bakabilirsiniz, kişisel verilerinizle ilgili daha fazla bilgi için (Gizlilik Politikası’nı) ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak, çerezleri belirtilen kapsamda kullanmamızı kabul edersiniz”.