The Taste Türkiye - Barbunlu Ege Salatası

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Barbunlu Ege Salatası
Barbunlardan fileto cikarilir. İyice temizlenir uzerinde kılçık kalmamalı. Fırın 175 dereceye ayarlanir. Bu esnada bütün yesillikler yıkanır kurutulur. Dereotu ve maydonoz dogranır. Varsa buyuk boyutta akdeniz yesillikleri onlarda dogranır. Hepsi bir karıştırma kabında harmanlanır. Üzerine değirmenden karabiber tuz dökülür. Üzerine 1 Limon kabuğu rendelenir. Ayrı bir kabın içinde zeytinyagi limon suyu hardal çırpılır. Servis etmeden once salatanin uzerinde gezdirilir. Salataliklar yikanir ve soyacakla cok ince julyen salataliklar cikarilir. Ve hazirlamis oldugumuz salata sosunundan bir parca salatalik uzerine dokulerek marine edilir. Barbuna firca ile zeytinyagi surulur uzerine degirmen tuz karabiber dokulur. Firinda pisirilir. Barbun cok narin ve hizli pistigi icin gozunuzu uzerinden ayirmayin. 5-7 dk icinde pisicektir. Bu esnada kuşkonmazları tuzlu kaynar suda 30 sn pisirin. Sonra buzlu suya sokun rengini kaybetmesin.
Son olarak tabaga yesillikler , julyen salatalik, kuskonmaz kibarca yerlestirin. En son barbunlari derisi yukarda kalicak sekilde dizin.
4 adet barbun
Limon
Akdeniz yesillikleri
Maydonoz
Dereotu
Reyhan
Yenilebilir cicek
Zeytinyagi
Salatalik
Hardal
Kuskonmaz