The Taste Türkiye - Badem Ezmeli Mürdüm Erik Şeftalili Tart

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Badem Ezmeli Mürdüm Erik Şeftalili Tart
Firin 180 dereceye ayarlanir. Tart hamuru icin gerekli malzemeler karistirilip hamur kivamini alinca strec filme sarilip buzdolbina konur.
Meyveler kucuk kupler halinde dogranir. Tavada 1 yemek kasigi sekerle pisirilir sonra tel suzgec uzerinde sogutulur.
Tart hamuru ister kucuk tart kaliplarina ister bir tane buyuk tart kalibina döşenir. 10 dakika pisirilir. Bu sirada badem ezmesi yapilir. Once tereyagi ve seker cirpilir. Yumurtalar teker teker eklenir ve karistirilir. Un ve badem tozu da eklenir ve karisim sikma torbasina konur.
Firindan cikan tart kaliplarina sirasiyla meyve uzerine badem ezmesi sıkılır. 175 derecede uzeri kizara kadar 25-30 dakika pisirin.
Tart Hamuru:
100gr seker
100gr tereyagi
200grun
Badem ezmesi:
230gr tereyagi
230 gr seker
110 gr yumurta
60gr un
230 gr toz badem
Meyveler:
6 Murdum erigi
2 Seftali
5 Kuru erik