The Taste Türkiye - Bezelye Püresi ve Safranlı Beurre Blanc Sos

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Bezelye Püresi ve Safranlı Beurre Blanc Sos
Derin bir tencereye su ve tuz konup kaynamaya hazır hale getirilir.Bütün malzemeler robottan geçirilir veya el ile yoğrulur. Makarna hamuru buzdolabında dinlendirilir.
175 gr donuk veya taze bezelye kaynar suda pişirilir. Son 3 dakikasında taze 1/3 deme nane haşlama suyuna eklenir. Piştikten sonra buzlu suya konur ve şoklanır. Süzülür. El blender ile püre haline getirilir. Süzgeçten geçirilir. Servisten önce kısık ateşte tavada, 80 gr tereyağ, 50 gr krema ve bezelye püresi karıştırılır, tuz karabiber eklenir. Sıkma torbasına konulabilir.
Soğan sarımsak tavada sotelenir. Taze ve kuru baharatlar da eklenir. Tavuk suyu ve sirke eklenir. Safran eklenir.1/3 kadar çektirilir ve süzgeçten geçirilerek daha küçük sos tavasına alınır. Kısık ateşte limon ve krema eklenir, karıştrılır. Orta ateşte tereyağı parça parça eklenir ve yoğun bir sos olanak dek işleme devam edilir.
Çemensiz ve dilimlenmiş pastırma kare veya julyen kesilir. Blanch edilir sonra kızgın zeytinyagında sotelenir. Yağı saklanır.
Karidesler temizlenir ortadan ikiye kesilir. Pişirmeden önce Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.
Frenk soğanı doğranır.
Makarna hamuru incecik açılır ve varsa makarna aleti ile şekil verilir.
Karidesler pastırma yağında pişirilir ve frenk soğanı ile karıştırılır. Kenara alınır.
Makarna pişirilir. Karidesli tavaya eklenir bütün lezzetler harmanlanır. Bzelye püresi, sos, makarna, karides tabaklanır en son üzerine parmesan peyniri rendesi eklenir. Afiyet olsun.
Makarna Hamuru:
170 gr un
2 yumurta
20 gr çemen
½ tatlı kşığı zeytinyağı
Bezelye Püresi:
175 gr bezelye
Taze nane
Tereyağı 80 gr
Krema 50 gr
Beurre Blanc Sos
250 ml tavuk suyu
50 ml üzüm sirkesi
1 soğan
3 diş sarımsak
Defne yaprağı
Karabiber tanesi 5 adet
Taze kekik 4 dal
½ limon
15 ml krema
250 gr tereyağı
Safran