Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

The Taste Türkiye - Midye Soslu Mercan Balığı ve Röşti Patates

Midye Soslu Mercan Balığı ve Röşti Patates
Kaç Kişilik
3
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
45

Nasıl Yapılır?

Midye Soslu Mercan Balığı ve Röşti Patates

Sogan, sarimsak sotelenir, karabiber tanesi, defne eklenir. Biraz su eklenir.Kum midyesi eklenir, tavanin kapagi kapatilir. Midyelerin kapaklari acilinca midyenin pistigi anlamina geliyor. Midyeler cikarilir. Fakat sunum icin bir kac tane ayri tutulur. Tavada kalan sivi suzgecten gecirilir ve tavaya konur cektirilir. 1 dal tarhun eklenir. Sonra cikarilir. Tadi kontrol edilir. Krema eklenir ve ocaktan alinip midyeler icine konulup robottan gecirilir.

Yarim kutu krema ısıtılır. Tuz, karabiber, muskat, kirmizi toz biber, toz sarimsak ile lezzetlendirilir. Konserve mısır ile robottan geçirilip tel suzgecten gecirilip sıkma torbasına konulur.


Mercan balığından fileto çıkarılır. Porsiyonlanır. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Kızgın tavada once derisi altta kalacak sekilde muhurlenir. Sonra firinda pisirilmeye devam edilir. Koçan mısır purmuz ile yakilarak pisirilir. Sonra mısır dik tutulur ve bıçakla mısır taneleri kesilir. Sunumda mısır puresinin uzerine konulur.

Kereviz temizlenir dogranir limonlu suda haşlanır. Pismesine yakın haslama suyunun 3/4 u dokulur krema eklenir. Sonra krema ile robottan geçirilir ve lezzetlendirilir. Kuşkonmaz kaynar suda 30sn pisirilir be soguk suya sokup cikarilir. 

Patatesler rendelenir. Tuz ve karabiber eklenir karistirilir. Tavaya yaglardan eklenir tava çok sıcak olduktan sonra  yuvarlak kurabiye kaliplari tavaya konur. İcinde rende patates konulur. Birden fazla kalipla ayni anda yapabilirsiniz. Alt tabani iyice pisence kaliplar cikarilir ve spatula ile ters cevrilip pisirilmeye devam edilir.

 

Malzemeler

Kum midyesi
Sogan
Sarimsak
Defne
Karabiber tanesi
Tarhun
Krema
Limon

Mısır puresi:
1 Konserve mısır
Mısır Koçanı
Kirmizi toz biber
Muskat
Toz sarimsak
1 kutu krema

Kereviz puresi ve kuşkonmaz
1 buyuk kereviz
Limon
100ml Krema
Tuz,karabiber,muskat
Kuşkonmaz

Patates röşti
1 buyuk patates
1 orta patates
Zeytinyagi
Tereyagi

 
>

Püf Noktası

Kerevizin limonlu suda haşlanması...

Videosu da Var!