The Taste Türkiye - Midye Soslu Mercan Balığı ve Röşti Patates

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Midye Soslu Mercan Balığı ve Röşti Patates
Sogan, sarimsak sotelenir, karabiber tanesi, defne eklenir. Biraz su eklenir.Kum midyesi eklenir, tavanin kapagi kapatilir. Midyelerin kapaklari acilinca midyenin pistigi anlamina geliyor. Midyeler cikarilir. Fakat sunum icin bir kac tane ayri tutulur. Tavada kalan sivi suzgecten gecirilir ve tavaya konur cektirilir. 1 dal tarhun eklenir. Sonra cikarilir. Tadi kontrol edilir. Krema eklenir ve ocaktan alinip midyeler icine konulup robottan gecirilir.
Yarim kutu krema ısıtılır. Tuz, karabiber, muskat, kirmizi toz biber, toz sarimsak ile lezzetlendirilir. Konserve mısır ile robottan geçirilip tel suzgecten gecirilip sıkma torbasına konulur.
Mercan balığından fileto çıkarılır. Porsiyonlanır. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Kızgın tavada once derisi altta kalacak sekilde muhurlenir. Sonra firinda pisirilmeye devam edilir. Koçan mısır purmuz ile yakilarak pisirilir. Sonra mısır dik tutulur ve bıçakla mısır taneleri kesilir. Sunumda mısır puresinin uzerine konulur.
Kereviz temizlenir dogranir limonlu suda haşlanır. Pismesine yakın haslama suyunun 3/4 u dokulur krema eklenir. Sonra krema ile robottan geçirilir ve lezzetlendirilir. Kuşkonmaz kaynar suda 30sn pisirilir be soguk suya sokup cikarilir.
Patatesler rendelenir. Tuz ve karabiber eklenir karistirilir. Tavaya yaglardan eklenir tava çok sıcak olduktan sonra yuvarlak kurabiye kaliplari tavaya konur. İcinde rende patates konulur. Birden fazla kalipla ayni anda yapabilirsiniz. Alt tabani iyice pisence kaliplar cikarilir ve spatula ile ters cevrilip pisirilmeye devam edilir.
Kum midyesi
Sogan
Sarimsak
Defne
Karabiber tanesi
Tarhun
Krema
Limon
Mısır puresi:
1 Konserve mısır
Mısır Koçanı
Kirmizi toz biber
Muskat
Toz sarimsak
1 kutu krema
Kereviz puresi ve kuşkonmaz
1 buyuk kereviz
Limon
100ml Krema
Tuz,karabiber,muskat
Kuşkonmaz
Patates röşti
1 buyuk patates
1 orta patates
Zeytinyagi
Tereyagi