The Taste Türkiye - İsot ve Pastırma Harcına Sarılı Çıtır derili Tavuk Göğsü

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
İsot ve Pastırma Harcına Sarılı Çıtır derili Tavuk Göğsü
Firini 180 dereceye ayarlayin. Butun tavuktan gogus parcaları uzerinde derileri kalacak sekilde kenara konur. Kemigi ile tavuk suyu yapilir. Firik bulguru icin 200 gr yikanir suzgecte suzulur. Oda sicakligindaki tereyagi , kup kup dogranmis pastirma ve isot karistirilir ve pisirme kagidina yayilir. Buzdolabina konur. Pilav tenceresine 1 yemek kasigi tereyagi 1 yemek kasigi zeytinyagi konur firik bulguru kavrulur. Uzerine 400ml tavuk suyu eklenir. Pisince demlendirmeye alinir.
İsotlu karisimi dolaptan alin. Tavugun derisi ve gogus etinin arasina bu karisimdan yerlestirin. Sonra tavuklarin heryerine degirmen tuz karabiber dokun. Tavaya tereyag taze kekik ve sarimsak ekleyin. Tava iyice kizinca tavugunderisi altta kalacak sekilde tavaya koyun ve rengi degisince kalan yerlerini de muhurleyin. Sonra firina koyun ve termometreniz tavugun icine sokuldugunda 75 dereceyi gosterdiginde firindan cikarin. Yaklasik 13-15 dk surecektir. Rokalari yikayin kurutun. Ayri bir kabin icinde suzme yogurt su ile inceltilir ve cirpilir. Uzerine yarim limon suyu, 20ml zeytinyagi, tuz, karabiber eklenir.
Tavuk firindan cikinca dilimlenir. Tavuk salata ve firik bulguru tabaga konulur ve servis edilir.
1 bütün tavuk
50 gr cemensiz pastirma
15gr isot
50 gr tereyagi
Bebek roka
Firik bulguru
Suzme yogurt
Limon
Taze kekik
Sarimsak