Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Sütlü Nuriye

Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Sütlü Nuriye
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Sütlü Nuriye

Sütlü şerbeti için; su, toz şeker, vanilya ve sütü ocakta kaynatıyoruz. Büyük bir kabın içine birinci yufkayı serdikten sonra baklavalık yufkanın üzerine eritilmiş yağı gezdiriyoruz. Bu şekilde 18 kat yufkayı üst üste koyuyoruz. Tam aralarına gelicek şekilde de fındık ve cevizi serpiyoruz. Dilimliyoruz ve üzerine kalan yağı gezdirdikten sonra 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak çıkan sütlü nuriyenin üzerine soğuyan sütlü şerbeti gezdirip, servise sunuyoruz.

Malzemeler

SÜTLÜ NURİYE İÇİN:

Baklavalık yufka,

250 gram tereyağı

 

SÜT ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı su,

3 su bardağı toz şeker,

1 paket vanilya,

3 su bardağı süt

 

ARASI İÇİN:

Fındık,

Ceviz

 

SÜSLEMEK İÇİN:

Toz Antep fıstığı

>

Püf Noktası

Soğuk şerbet eklenmeli...

Videosu da Var!