Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Üsküre kebabı
Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Üsküre kebabı
Kuşbaşı etleri, domates salçası, tuz, karabiber ve pulbiberle marine ettikten sonra üzerine soğanı ve patatesi ilave ettikten sonra bakır bir tasın içine koyuyoruz. Ocak üzerineki bir bakır tepsinin üzerine ters çevirerek yerleştiriyoruz. Etrafına suyunu koyduktan sonra kısık ateşte bir saat kadar pişiriyoruz. Etler piştikten sonra tepsinin içine tereyağını, Karacadağ pirincini ve ilave suyu koyuyoruz ve pilav pişirilene kadarda devam ediyoruz. Sonra hepsini birlikte servise sunuyoruz.
ÜSKÜRE KEBABI İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 su bardağı karacadağ pirinci,
Sıcak su
ET İÇİN:
500 gram kuzu kuşbaşı,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pul biber,
Arpacık soğanı,
Minik patates