Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Üsküre kebabı

Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Üsküre kebabı
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
40
Pişirme Süresi
60

Nasıl Yapılır?

Üsküre kebabı

Kuşbaşı etleri, domates salçası, tuz, karabiber ve pulbiberle marine ettikten sonra üzerine soğanı ve patatesi ilave ettikten sonra bakır bir tasın içine koyuyoruz. Ocak üzerineki bir bakır tepsinin üzerine ters çevirerek yerleştiriyoruz. Etrafına suyunu koyduktan sonra kısık ateşte bir saat kadar pişiriyoruz. Etler piştikten sonra tepsinin içine tereyağını, Karacadağ pirincini ve ilave suyu koyuyoruz ve pilav pişirilene kadarda devam ediyoruz. Sonra hepsini birlikte servise sunuyoruz.

Malzemeler

ÜSKÜRE KEBABI İÇİN:

3 yemek kaşığı tereyağı,

2 su bardağı karacadağ pirinci,

Sıcak su

 

ET İÇİN:

500 gram kuzu kuşbaşı,

1 tatlı kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 çay kaşığı karabiber,

1 tatlı kaşığı pul biber,

Arpacık soğanı,

Minik patates

 

>

Püf Noktası

Etler marine edilmeli...

Videosu da Var!