Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Baharatlı tereyağı

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Baharatlı tereyağı
Kaç Kişilik
1
Hazırlama Süresi
5
Pişirme Süresi
0

Nasıl Yapılır?

Baharatlı tereyağı

Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabının içine alıyoruz. İçine tatlı kırmızı toz biber, rendelenmiş sarımsak, köri, kimyon, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Daha sonra mutfak robotunda çekiyoruz. Bir streç filmin üzerine aldıktan sonra sıkıca bağlıyoruz. Dipfirizde donmaya bırakıyoruz. Daha sonra etimizle birlikte keserek servis yapıyoruz.

Malzemeler

BAHARATLI TEREYAĞI İÇİN:

250 gram tereyağı,

1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,

1 adet rendelenmiş sarımsak,

1 tatlı kaşığı köri,

1 tatlı kaşığı kimyon,

Tuz,

Karabiber

 

>

Püf Noktası

Tereyağı dondurulup saklanmalı...

Videosu da Var!