Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Viyana usulü şinitzel

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Viyana usulü şinitzel
Kaç Kişilik
5
Hazırlama Süresi
4
Pişirme Süresi
2

Nasıl Yapılır?

Viyana usulü şinitzel

Öncelikle antrikotları oda sıcaklığında kenara alıyoruz. Daha sonra bulamak için 3 ayrı kap hazırlıyoruz. Bir kapta un, kırmızı tatlı toz biber ve tuzu karıştırıyoruz. Diğer bir kapta yumurta, süt ve tuzu çırpıp kenarda bekletiyoruz. En son kabın içinde ise ekmek kırıntısı, galeta unu, tuz, rendelenmiş parmesan ve karabiber koyuyoruz. Daha sonra etleri biraz tuzladıktan sonra önce unlu karışıma daha sonra yumurtalı karışıma daha sonrada galeta unlu karışıma buluyoruz. Önceden ısıttığımız kızgın sıvı yağının içinde ikişer dakika olmak üzere altın rengi olana kadar kızartıp kenara alıyoruz. Daha sonra limon ve baharatlı tereyağı ile birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

VİYANA USULÜ ŞİNİTZEL İÇİN:

5 adet dana antrikot

BULAMAK İÇİN:

2 su bardağı ekmek kırıntısı,

1 su bardağı galeta unu,

Tuz,

Rendelenmiş parmesan peyniri,

Karabiber,

1 su bardağı un,

1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,

2 adet yumurta,

2 yemek kaşığı süt

KIZARTMAK İÇİN:

Sıvı yağ

SERVİS İÇİN:

Limon dilimi

>

Püf Noktası

Et incecik dövülmeli...

Videosu da Var!