Memet Özer ile Mutfakta - Haşhaşlı sultan tatlısı
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Haşhaşlı sultan tatlısı
Bir karıştırma kabının içine tereyağı, sıvı yağ, yumurta, irmik, pudra şekeri, un, kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz karışımla toplar yapıyoruz. Topları önce biraz süte buluyoruz. Ardından süte buladığımız topları haşhaşla kaplıyoruz. Ardından üzerini fındıkla süslüyoruz. İçine fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirip 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için; ayrı bir yerde toz şeker ve suyu kaynatıyoruz. Biraz limon suyu koyuyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlımızı soğuk şerbetle buluşturup güzelce servis yapıyoruz.
HAŞHAŞLI SULTAN TATLISI İÇİN:
5 yemek kaşığı tereyağı,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
Yarım çay bardağı irmik,
1 çay bardağı pudra şekeri,
2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
Yarım paket vanilya
BULAMAK İÇİN:
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı mavi haşhaş
ŞERBETİ İÇİN:
1.5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
4 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
Fındık