Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Haşhaşlı sultan tatlısı

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Haşhaşlı sultan tatlısı
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
15
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı sultan tatlısı

Bir karıştırma kabının içine tereyağı, sıvı yağ, yumurta, irmik, pudra şekeri, un, kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz karışımla toplar yapıyoruz. Topları önce biraz süte buluyoruz. Ardından süte buladığımız topları haşhaşla kaplıyoruz. Ardından üzerini fındıkla süslüyoruz. İçine fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirip 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için; ayrı bir yerde toz şeker ve suyu kaynatıyoruz. Biraz limon suyu koyuyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlımızı soğuk şerbetle buluşturup güzelce servis yapıyoruz.

Malzemeler

HAŞHAŞLI SULTAN TATLISI İÇİN:

5 yemek kaşığı tereyağı,

Yarım çay bardağı sıvı yağ,

1 adet yumurta,

Yarım çay bardağı irmik,

1 çay bardağı pudra şekeri,

2 su bardağı un,

1 paket kabartma tozu,

Yarım paket vanilya

 

BULAMAK İÇİN:

1 çay bardağı süt,

1 çay bardağı mavi haşhaş

 

ŞERBETİ İÇİN:

1.5 su bardağı toz şeker,

2 su bardağı su,

4 damla limon suyu

 

ÜZERİ İÇİN:

Fındık

>

Püf Noktası

Altın rengi olana kadar pişirilmesi...

Videosu da Var!