Memet Özer ile Mutfakta - Çikolatalı irmik tatlısı
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Çikolatalı irmik tatlısı
Süt, irmik, toz şeker ve kakaoyu bir tencerenin içine alıyoruz. Çırpıyoruz. Ocağa alıyoruz ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar çırparak pişiriyoruz. Hafif ıslattığımız bir fırın kabının içine bu tatlıyı döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir yerde bir çikolatalı sos yapıyoruz. Sos için; süt, nişasta, toz şeker ve kakaoyu karıştırıyoruz. Ocakta koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Biraz soğuduktan sonra tatlımızın üzerine dökerek servis yapıyoruz.
ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI İÇİN:
1 litre süt,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı kakao
ÇİKOLATALI SOS İÇİN:
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı kakao
SÜSLEMEK İÇİN:
File Antep fıstığı