Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Baharatlı Köfteli Fırında İtalyan Makarna

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Baharatlı Köfteli Fırında İtalyan Makarna
Kaç Kişilik
3
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Baharatlı Köfteli Fırında İtalyan Makarna

Öncelikle sos yapıyoruz. Zeytinyağı koyduğumuz tavaya kuru soğanı ve meksika biberini alıyoruz. Tuz ve karabiber ilave ederek bir fiske şeker de ilave ederek soteliyoruz. Ardından rendelenmiş havuç ve domates salçasını ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Sarımsak, domates püresi, közlenmiş kırmızı biber, tavuk suyu, biraz su, taze fesleğen ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Köftesi için; taze fesleğen, maydanoz, parmesan rendesi, rendelenmiş kuru soğan, sütte bekletilmiş bayat ekmek içi, yumurta sarısı, orta yağlı dana kıyma, yenibahar, kimyon, tuz, muskat, karabiber, sarımsak, biraz da zeytinyağ ekledikten sonra ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. Köfteleri çok az una bulayıp kızartmaya bırakıyoruz. Üzerine yaptığımız domates sosu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Makarna için; tavuk suyunda haşlıyoruz. Bir kabın içine krema, taze fesleğen, suda mozarella, karabiber ve parmesan ekledikten sonra süzdüğümüz makarnaları köfteli domates sosu aynı kaba alıp birleştiriyoruz. Bütün bu karışımı bir fırın kabın içerisine alıyoruz. Üzerine kalan suda mozarella, rendelenmiş parmasan ve az taze fesleğen ekleyerek yaklaşık 15 dk fırında pişirip servis ediyoruz.

Malzemeler

BAHARATLI KÖFTELİ FIRINDA İTALYAN MAKARNA

KÖFTESİ İÇİN:

Taze fesleğen,

Maydanoz,

2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri,

1 adet rendelenmiş kuru soğan,

1 adet sütte bekletilmiş bayat ekmek içi,

500 gram orta yağlı dana kıyma,

1 adet yumurta sarısı,

1 tatlı kaşığı yenibahar,

1 tatlı kaşığı kimyon,

Tuz,

Muskat,

Karabiber,

2 diş rendelenmiş sarımsak,

Zeytinyağı,

Bir tutam un

 

SOSU İÇİN:

Yarım adet meksika biberi,

1 adet kuru soğan,

Zeytinyağı,

Tuz,

Bir fiske toz şeker,

Karabiber,

1 adet rendelenmiş havuç,

1 yemek kaşığı domates salçası,

3 diş rendelenmiş sarımsak,

2 su bardağı domates püresi,

2 adet közlenmiş kırmızı biber,

Tavuk suyu,

Su,

Taze fesleğen

 

 

 

 

 

MAKARNA İÇİN:

Krema,

Taze fesleğen,

Suda mozarella peyniri,

Karabiber,

Rendelenmiş parmesan peyniri

 

HAŞLAMAK İÇİN:

Tavuk suyu,

Su,

Tuz,

1 paket penne makarna

 

ÜZERİ İÇİN:

Suda mozarella peyniri,

Rendelenmiş parmesan peyniri,

Taze fesleğen

>

Püf Noktası

15 dk fırında pişirip servis ediyoruz.

Videosu da Var!