Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Aymali tatlısı

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Aymali tatlısı
Öncelikle güzel bir hamur tutuyoruz. Hamur için un, yoğurt, sıvı yağ, su, sirke, tuz, karbonat ve yumurtayı bir spatula vasıtasıyla karıştırıyoruz. Daha sonra yoğuruyoruz. Bezeler haline getiriyoruz. Ardından nişastayla birlikte baklava yufkası şeklinde açıyoruz. Şeritler kesiyoruz. Arası için ayrı bir yerde su muhallebisi yapıyoruz. Su, toz şeker ve nişastayı karıştırarak kaynatıyoruz ve iyice soğuyana kadar dolapta bekletiyoruz. Kestiğimiz şeritlerin arasına bu su muhallebisinden koyuyoruz ve muska şekline getirip bir tepsiye diziyoruz. Üzerine biraz daha tereyağı sürüyoruz. Ardından altın rengi olana kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilıttığımız şerbet ve ılıttığımız tatlıyla beraber ikisini bir araya getiriyoruz. En son üzerine toz Antep fıstığı serperek servis yapıyoruz.
AYMALİ TATLISI HAMURU İÇİN:
5.5 su bardağı un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Yarım çay bardağı su,
1 yemek kaşığı sirke,
Bir fiske toz şeker,
Yarım çay kaşığı karbonat,
1 adet yumurta
AÇMAK İÇİN:
Nişasta
ARASI ve ÜZERİ İÇİN:
150 gram tereyağı
ŞERBETİ İÇİN;
3.5 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
Limon suyu
SU MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre su,
4 su bardağı toz şeker,
4 yemek kaşığı nişasta
SÜSLEMEK İÇİN:
Toz Antep fıstığı