Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Pırasalı arnavut böreği

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Pırasalı arnavut böreği
Öncelikle güzel bir hamur tutuyoruz. Hamur için un, tuz ve suyu güzelce yoğurup küçük bezeler haline getiriyoruz. Harcı için ayrı bir yerde yumurta, tuz, yoğurt, sıvıyağ ve incecik doğradığımız pırasaları karıştırıp kenarda bekletiyoruz. Ardından hamurumu tereyağıyla birlikte açıyoruz. Hamurdan 6-7 kat üst üste koyduktan sonra arasına harcı gezdiriyoruz. Üstünü tekrar açtığımız hamurlarla kapatıp 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirip servis yapıyoruz.
PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ HAMURU İÇİN:
1 kilo un,
Tuz,
Su
HARCI İÇİN:
3 adet yumurta,
Tuz,
250 gram yoğurt,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
Yarım kilo pırasa
ARASI İÇİN:
250 gram tereyağı