Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Pırasalı arnavut böreği

Pırasalı arnavut böreği
Kaç Kişilik
6
Hazırlama Süresi
20
Pişirme Süresi
45

Nasıl Yapılır?

Pırasalı arnavut böreği

Öncelikle güzel bir hamur tutuyoruz. Hamur için un, tuz ve suyu güzelce yoğurup küçük bezeler haline getiriyoruz. Harcı için ayrı bir yerde yumurta, tuz, yoğurt, sıvıyağ ve incecik doğradığımız pırasaları karıştırıp kenarda bekletiyoruz. Ardından hamurumu tereyağıyla birlikte açıyoruz. Hamurdan 6-7 kat üst üste koyduktan sonra arasına harcı gezdiriyoruz. Üstünü tekrar açtığımız hamurlarla kapatıp 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirip servis yapıyoruz. 

Malzemeler

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ HAMURU İÇİN:

1 kilo un,
Tuz,
Su

HARCI İÇİN:

3 adet yumurta,
Tuz,
250 gram yoğurt,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
Yarım kilo pırasa

ARASI İÇİN:

250 gram tereyağı

>

Püf Noktası

Altın rengi olana kadar pişirilmeli...

Videosu da Var!