Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Damat paçası

Damat paçası
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
40

Nasıl Yapılır?

Damat paçası

Yufkaları fırın kabı içine teker teker üzerlerini erimiş tereyağıyla yağlayarak koyuyoruz ve öncelikle fırında altın rengi çıtır çıtır olana kadar pişirip kenara alıyoruz. Beşamel sos için yumurta, yoğurt, un, tavuk suyu, üzüm sirkesi, rendelenmiş sarımsak ve tuzu soğuktan çırpıp, arkasından pişirip koyulaştırıyoruz. Fırından çıkan yufkaların üzerine ıslatmak için tavuk suyunu döküyoruz. En son yaptığımız beşamelle kaplıyoruz ve didiklediğimiz tavuk etleriyle süslüyoruz. Birazcık tereyağında kırmızı toz biberi eritip, en son üzerine serperek servis yapıyoruz.

Malzemeler

DAMAT PAÇASI İÇİN:

4 adet yufka

BEŞAMEL İÇİN:

2 adet yumurta,
5 yemek kaşığı yoğurt,
3 yemek kaşığı un,
Tavuk suyu,
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi,
4 diş rendelenmiş sarımsak,
Tuz

ARASI İÇİN:

Tereyağı

ISLATMAK İÇİN:

Tavuk suyu

ÜZERİ İÇİN:

4 adet haşlanmış tavuk but

SOS İÇİN:

Tereyağı
Kırmızı tatlı toz biber

 

>

Püf Noktası

Üzerine kırmızı toz biber ve tereyağlı sos dökülmeli...

Videosu da Var!