Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Damat paçası

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Damat paçası
Yufkaları fırın kabı içine teker teker üzerlerini erimiş tereyağıyla yağlayarak koyuyoruz ve öncelikle fırında altın rengi çıtır çıtır olana kadar pişirip kenara alıyoruz. Beşamel sos için yumurta, yoğurt, un, tavuk suyu, üzüm sirkesi, rendelenmiş sarımsak ve tuzu soğuktan çırpıp, arkasından pişirip koyulaştırıyoruz. Fırından çıkan yufkaların üzerine ıslatmak için tavuk suyunu döküyoruz. En son yaptığımız beşamelle kaplıyoruz ve didiklediğimiz tavuk etleriyle süslüyoruz. Birazcık tereyağında kırmızı toz biberi eritip, en son üzerine serperek servis yapıyoruz.
DAMAT PAÇASI İÇİN:
4 adet yufka
BEŞAMEL İÇİN:
2 adet yumurta,
5 yemek kaşığı yoğurt,
3 yemek kaşığı un,
Tavuk suyu,
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi,
4 diş rendelenmiş sarımsak,
Tuz
ARASI İÇİN:
Tereyağı
ISLATMAK İÇİN:
Tavuk suyu
ÜZERİ İÇİN:
4 adet haşlanmış tavuk but
SOS İÇİN:
Tereyağı
Kırmızı tatlı toz biber