Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Pastane şekerparesi

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Pastane şekerparesi
Bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki tereyağını koyuyoruz. Sıvıyağ ekliyoruz. Yumurta ve bir tanede yumurta beyazı koyuyoruz. Karıştırıyoruz. Pudra şekeri, irmik, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ekliyoruz. Kıvamlı bir hamur olana kadar yoğuruyoruz. Parmağımızla şekerpareleri şekillendiriyoruz. Kalan yumurta sarısını üzerine sürüyoruz. 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için ise; 4 su bardağı su, toz şekeri kaynatıp ılımaya bırakıyoruz. Şeker paremiz ılındıktan sonra ılık şerbetle tatlandırıp üzerine toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapıyoruz.
PASTANE ŞEKERPARESİ İÇİN:
125 gram tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
1 adet yumurta akı,
Yarım çay bardağı pudra şekeri,
Yarım çay bardağı irmik,
Aldığı kadar un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı su,
3 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
SÜSLEMEK İÇİN:
Toz Antep fıstığı